Opening nieuwe dagbestedingslocatie: Dagbesteding de Linde

Eigen foto

HASKERHORNE - Dagbesteding de Linde, een nieuwe dagbestedingslocatie in Haskerhorne, is van start gegaan. De dagbesteding is gevestigd in het pand van de vintagewinkel van Brocantiek de Linde. Brocantiek de Linde zet zich al geruime tijd in voor een circulaire wereld om zo een concrete bijdrage te leveren aan de verduurzaming van onze leefomgeving. Hierdoor is het idee ontstaan om dit naast het milieu ook in te zetten voor de mens. Binnen de Linde is er genoeg ruimte voor werkzaamheden en ontwikkeling. Vanuit deze idealen is het idee voor Dagbesteding de Linde ontstaan.

De dagbesteding in Haskerhorne biedt zijn verschillende vormen van dagbesteding voor jongeren, jongvolwassenen en volwassenen. ,,Wij vinden het belangrijk om geen dagbesteding aan te bieden als simpele opvulling van de dag, maar zinvolle besteding die het gevoel geeft echt bij te kunnen dragen aan de maatschappij'', aldus Rommy Hakze.

De werkzaamheden die deelnemers bij kunnen gaan uitvoeren zijn volgens Hakze zeer afwisselend. Zo kunnen deelnemers zich bezighouden met licht werk in de winkel zoals bijvoorbeeld administratieve taken, klantcontact in de winkel en online, het schoonmaken van producten, winkel- en bedrijfsruimtes. Sander Dijkstra: ,,Ook kunnen ze aan de slag met creatieve opdrachten zoals styling en fotografie, groenonderhoud in en rond de fabriek en de verzorging van de dieren in de weide.''

Voor deelnemers die het aankunnen en leuk vinden om meer technisch bezig te zijn, zijn er ook activiteiten beschikbaar zoals klussen in de werkplaats, het bewerken van hout en het vervaardigen van meubels. Extern op klus gaan behoort ook tot de mogelijkheden. ,,Door deze diversiteit aan werkzaamheden is onze dagbesteding geschikt voor een breed publiek'', vertelt Hakze.