Onder toeziend oog van reuze hamster opent burgemeester AH Lemmer

Foto AH Lemmer

LEMMER - Begin 2018 werden woningen gesloopt, half november 2020 sloeg men de eerste van de meer dan 400 heipalen in de grond op het Bantegaplein. Sindsdien waren er op het terrein volop bouwwerkzaamheden om er een vestiging van Albert Heijn te realiseren. 

Dinsdag opende de Zaanse grootgrutter de deuren. De openingshandeling werd gedaan door burgemeester Fred Veenstra. Hij deed dit onder toeziend oog van onder andere een reuze hamster en supermarktmanager Eric Smit.

,,We krijgen leuke reacties. Klanten vinden onze winkel erg mooi en zijn onder de indruk van het grote assortiment”, zegt Smit. De nieuwe winkel, gevestigd aan de Schoolstraat heeft veertien zelfscankassa’s en een Gall & Gall Gemak. Bij de bouw is rekening gehouden met het klimaat. Er wordt gebruik gemaakt van led-lampen en de restwarmte van de koelingen wordt gebruikt voor de verwarming. Ook zullen er later dit jaar nog 560 zonnepanelen op het dak aangebracht worden voor de energievoorziening.

Albert Heijn Lemmer heeft een afmeting van ongeveer 2250 vierkante meter. Onder de supermarkt is een kelder gebouw met ruimte voor magazijn en parkeren. De oppervlakte hiervan is zo'n 5000 meter. Het deel van de kelder waar geen winkel is gesitueerd is ingericht als parkeerdek met laadpalen.