Nieuwe beheerder strandje De Ulesprong: ,,Ik heb er zin in''

Inge Postma Foto De Fryske Marren

SINT NICOLAASGA - Recreatieterrein De Ulesprong bij Sint Nicolaasga heeft een nieuwe beheerder. Het is Inge Postma uit Joure. Onlangs schreef eigenaar gemeente De Fryske Marren een vacature uit nadat de vorige beheerde gestopt was.

De 43-jarige runt met haar verantwoordelijkheid als beheerder over het gebied ook de horecakiosk aan de boorden van de Tsjûkemar. Met dat werk heeft ze al enige ervaring. ,,Ik ben vorig jaar een eigen onderneming met foodtrucks gestart.”. Postma werd getipt door een vriendin over de vacature, ze kende het terrein al en twijfelde dan ook niet lang om in te schrijven. ,,Ik vind het plekje zo mooi en kwam er vroeger al met mijn ouders. Toen stonden de auto’s tot over het viaduct, zo druk was het er”.

Wegdromen
De Jouster heeft een hoop ideeën voor de locatie en hoopt de plek mooier te maken. ,,Ik wil een soort bohemian Ibiza style creëren. Een relaxte en aantrekkelijke plek waar je ’s middags heerlijk met een kop koffie en wat lekkers kunt zitten of waar je kunt wegdromen in één van de hangmatten.”

Voor het zover is gaat ze de rest van dit seizoen eerst draaien. ,,Dit jaar heeft het geen haast. Ik ga na de zomer eerst bekijken wat er echt moet worden aangepast. Er wordt een nieuw dak op het hokje geplaatst. En voor de kinderen ga ik kijken of er speeltoestellen kunnen komen. Ik heb er zin in.”