Die Gaststube in Joure gaat open: klaar met de coronamaatregelen

Robert Favier tijdens een eerdere protestactie bij zijn 'infectiezone' terras Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

JOURE - Restaurant Die Gaststube in Joure gaat zaterdag als protest tegen de aanhoudende coronasluiting van de horeca open. ,,Wij zijn klaar met deze maatregelen!'', zo laat eigenaar Robert Favier weten.

Ook nadat winkels, kappers en sportscholen vanaf morgen weer open mogen, moeten onder andere restaurants de deuren nog steeds gesloten houden. Zij mogen klanten alleen bedienen door het bieden van afhaal.

Favier heeft er genoeg van: ,,Wij zijn het zat dat wij geen klanten meer mogen ontvangen voor een lekkere lunch of diner in het restaurant. Uit protest tegen de maatregelen en regelgeving laat Die Gaststube toch graag van zich horen.'' Daarom zijn gasten zaterdag van 12.00 tot 20.00 uur welkom in het restaurant en op het terras. Daarbij wordt de 1,5 meter afstand in acht genomen.

Gratis broodjes
Om het statement extra kracht bij te zetten geeft Robert Favier, evenals vorig jaar, ook diverse warme broodjes, glühwein of een bakje koffie weg. Dit doet het team van Die Gaststube zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur.