Kans op ijs met de dag groter: Fabriek in Joure heeft genoeg schaatsen op de plank

JOURE - Steeds meer weerkundigen zijn het erover eens: volgende week krijgen we een vorstperiode. De kans dat we op schaatsen komen, wordt met de dag groter. Bij schaatsfabriek Zandstra in Joure merken ze dat het bij veel mensen begint te kriebelen.

Dat de niet-essentiële winkels dicht zij, maakt het er niet makkelijker op. Maar volgens Marco Vlap van Zandstra zijn er veel ondernemers die hun onlineverkoop niet goed georganiseerd hebben. "Gelukkig zijn er een heleboel ondernemers die heel actief zijn via internet en zelf naar klanten toe gaan, dus wat dat betreft kan de actieve ondernemer zijn schaatsen wel kwijt".

Als de voorspelling uitkomt, heeft Zandstra genoeg schaatsen op de plank. "Ze zijn allemaal al ingepakt, wij moeten er alleen voor zorgen dat ze coronaproof bij de winkels komen", zegt Vlap.

Andere jaren
Tot nu toe is er nog geen groot verschil met andere jaren vlak voor een vorstperiode, maar Vlap denkt dat er wel een verschil merkbaar is als het volgende week echt los gaat. Toch is hij positief. "Voor ons is het gewoon heel belangrijk dat er natuurijs komt en die vooruitzichten zijn heel goed. Vervolgens is het aan de creativiteit van de ondernemer om er voor te zorgen dat die de schaatsen verkoopt".