Jouster restaurant Zuiver nieuw in de 'Lekker 2021'

Eigen foto

JOURE - In de 'Lekker' restaurantgids 2021 zijn 61 nieuwe restaurants opgenomen. Eén daarvan is Zuiver in Joure. En daar zijn eigenaren Marten en Nely blij mee. ,,Met gepaste trots kondigen wij aan dat Restaurant Zuiver Joure bij de 61 nieuw binnengekomen restaurants in de Lekker 2021 is opgenomen!'', aldus de horecakoppel.

Restaurant Zuiver is gevestigd aan het DE Plein in Joure. Met het restaurant is voor Marten en Nely een droom uitgekomen. Marten heeft als chef zijn sporen verdiend in etablissementen als Le Garage in Amsterdam, het Kurhaus in Scheveningen en samen werkten ze bij Restaurant Zuiver Vlieland. Toen de kans zich voordeed om een duurzaam concept in een eigen restaurant te starten, hoefden ze niet lang na te denken. Het kooktalent van Marten en de gastvrijheid van Nely komen hierin volledig tot hun recht.

Geen ranglijst door corona
De 'Lekker' restaurantgids heeft dit jaar een andere opzet. Door corona is er deze keer geen ranglijst van de 100 beste restaurants van Nederland samengesteld. Daarmee zijn er dus geen stijgers of dalers, geen veranderingen en is er geen top tien. Wel zijn er dus 61 nieuwe restaurants opgenomen in de gids. Deze restaurants hebben geen recensie gekregen, maar zijn opgenomen als tip.