Huidige pand Bolsward te klein, MHB bouwt nieuw in Joure

Impressie van het nieuwe pand

JOURE - MHB uit Bolsward is in Bolsward uit z'n jasje gegroeid, daarom bouwt men een nieuw onderkomen in Joure. Duurzaamheid, bereikbaarheid en meer capaciteit voor het groeiende audiovisuele bedrijf zijn de belangrijkste redenen voor deze stap.

Marten Hylkema, directeur/eigenaar van MHB, legt uit: ,,Omdat ons huidige pand in Bolsward te klein wordt hebben we de stoute schoenen aangetrokken en besloten nieuw te bouwen. We hebben gekozen voor een goed bereikbare locatie in Joure aan de Rontgenweg. Hiermee zitten we op een kortere reisafstand van de meeste van onze opdrachtgevers.”

Eenvoud en duurzaam
Het uitgangspunt van het ontwerp is eenvoud en duurzaamheid. Zo wekt het pand meer energie op dan het zal verbruiken. Het nieuwe pand is straks beter geïsoleerd dan een gemiddelde ijshal,” geeft Hylkema aan. “We willen dan ook binnen enkele jaren Off-grid kunnen. Maar het belangrijkste is dat we met dit nieuwe pand onze diensten nog beter kunnen uitvoeren.”

Zes keer zo groot
Het nieuw te bouwen pand krijgt een oppervlakte van 3.250m2 en is daarmee zes keer zo groot als de huidige locatie. Het pand wordt uitgerust met een hypermoderne studio van 250m2, trainingsruimten, diverse werkplekken, een ruimte voor service en onderhoud en een centraal gelegen ontmoetingsruimte annex kantine.

Aan de voorzijde komen drie laad- en losdocks. Binnen komt een interne garage waar, naast laden en lossen, ook ’s nachts veilig gestald kan worden. Het pand wordt gebouwd op een kavel van 5.000 m2 met ruimte voor groen en parkeergelegenheid.

De planning is dat MHB begin 2023 de locatie in gebruik zal nemen.