Glasvezel in Joure, Broek en Scharsterbrug

Foto Delta

DFM - In Joure, Broek en Scharsterbrug zal een glasvezelnetwerk worden aangelegd. Dat meldt DELTA Netwerk. Op 15 juni verstreek de deadline voor opgave, waarna bleek dat voldoende inwoners in deze plaatsen van glasvezel gebruik willen maken.

De aanleg gaat eind van de zomer van start, midden 2023 moeten men er dan gebruik van kunnen maken. Nu het zeker is dat er glasvezel komt, krijgen diegenen die nog geen abonnement hebben afgesloten, tot 3 juli om zich alsnog aan te melden zonder dat er aansluitkosten gerekend worden.

Sybryn Hettinga, projectmanager bij DELTA Netwerk, legt uit: ,,We zijn heel blij dat het gelukt is. Het buitengebied en ook al de meeste dorpen in de gemeente De Fryske Marren waren al aangesloten op een glasvezelnetwerk. Het is voor iedereen fijn dat nu ook de inwoners van deze plaatsen aangesloten worden op glasvezel.”

Gratis aansluiting voor alle inwoners
Hettinga vervolgt: ,,Opvallend in deze plaatsen was de steun die we hebben gehad van verenigingen en onze lokale verkooppartners. Deze partijen hebben de schouders eronder gezet en daarmee ook inkomsten voor lokale projecten opgehaald. Fantastisch en een verklaring voor dit hele mooie resultaat. Nu het zeker is dat er glasvezel komt, krijgen alle inwoners binnen deze plaatsen van gemeente De Fryske Marren een gratis glasvezelaansluiting aangeboden.''

Aansluiting nog geen verbinding
Delta geeft aan dat een glasvezelaansluiting nog geen werkende verbinding. Om dat te regelen zegt Hettinga: ,,Wanneer mensen gebruik willen maken van de voordelen van glasvezel, dan kunnen zij een glasvezelabonnement afsluiten.''