Gezamenlijke terrassen in DFM: ook op de Stevenshoek in Langweer

DFM - Op 1 juni mocht de horeca weer open. Op veel locaties is toestemming gegeven voor meer terrasruimte, zodat er voldoende ruimte is voor zitjes op 1,5 meter afstand.

In een aantal dorpen zijn ook gezamenlijke plannen ingediend, waaronder voor het D.E. Plein in Joure dat dagelijks vanaf 12.00 uur afgesloten wordt voor auto's. Die afsluiting geldt ook voor de Emmakade in Lemmer en de Buorren in Langweer. Naast de terrassen in de Buorren heeft de gemeente toestemming gegeven voor een horecalocatie op de Stevenshoek, bij de haven in Langweer.

Inrichting
Reden is dat er op de Buorren te weinig ruimte is voor uitbreiding van de terrassen. De winkeliers en horeca-ondernemers hebben daarom de handen ineen geslagen. In overleg met gemeente, politie, brandweer en plaatselijk belang, is een tekening gemaakt voor het inrichten van het horecaplein op de Stevenshoek.

Eetgelegenheden
Het gaat om een terras met zitjes, vooral eetgelegenheid, met daarbij een duidelijke looproute en gebruik van een toiletwagen. De horeca-ondernemers zorgen gezamenlijke voor de inrichting van de locatie en bediening met een gastheer en/of gastvrouw.
De horeca in Langweer gaat hier volgens de De Fryske Marren naar verwachting na komend weekend mee starten.

Samen verantwoordelijk
Het mooie weer zorgt voor veel belangstelling op de terrassen. ,,Tot nu verloopt dit goed in onze gemeente, de ondernemers zijn verantwoordelijk voor de inrichting van het terras en de binnenruimte en het organiseren van het checkgesprek met de gasten. Hierin wordt ook de medewerking van de gasten gevraagd'', aldus De Fryske Marren. ,,Als iedereen zich aan de afspraken en de afstand van 1,5 meter houdt, dan kunnen de horecagelegenheden open blijven.''

Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden