FOTO'S / Henk's laatste feest als baas van 't Haske

JOURE - Dinsdag was het dan zover, de laatste dag voor Henk van Bruggen als baas van zijn 't Haske in Joure. Na bijna 50 jaar actief te zijn geweest in de horeca, waarvan ruim 25 jaar als eigenaar van het party- en zalencentrum, was het voor Van Bruggen genoeg geweest.

Er werden tijdens het afscheidsfeest vele handen geschut, ook maakte menigeen kennis met de nieuwe eigenaren Anne Klare Dingemans en Alie Wouda. De avond werd muzikaal opgeluisterd door Jawis! en er was een speciaal gastoptreden van shantykoor De Warringers.

Nog niet weg
Henk van Bruggen zal na de overdrachtsdatum van vandaag 1 juni nog regelmatig aanwezig zijn in de bowling, zoals de horecazaak in de regio ook bekend stond. ,,Ik kan niet zomaar van zeven dagen in de week, naar plotseling ophouden. We bouwen heel langzaam af. Bepaalde dingetjes, zoals het skûtsjesilen, doe ik nog zelf. Dan kunnen de dames mee en kijken hoe het allemaal gaat voor het nieuwe jaar. Het belangrijkste is dat 't Haske behouden blijft voor Joure. Dus ik ben heel gelukkig dat beide dames het doorzetten", zo liet Van Bruggen aan Omrop Fryslân weten.

Lees ook www.grootdefryskemarren.nl/grootdefryskemarren/in-bedrijf/haskebaas-henk-van-bruggen-stopt-vandaag-livemuziek-van-jawis