FOTO'S / De voetjes van de vloer tijdens SBS6 mini-dansmarathon in Balk

BALK - Vrijdagavond om acht uur was de start van de SBS6 Dansmarathon in Breda. Honderd koppels gaan tot en met zaterdagavond met elkaar om vijftig uur te blijven dansen. Ze strijden om de hoofdprijs van 100.000 euro. In Balk gingen eveneens de voetjes van de vloer.

In de loods van LXeventsupport op bedrijventerrein Eigen Haard ging om zes uur vrijdag 's avonds de mini-dansmarathon van start. Dans enthousiastelingen maakten zes uren lang lekkere moves in een prachtig verlichte bedrijfsruimte met dansvloer. Ze deden dat op de tonen van live muziek van Choice Pianoshow, Feestzanger Arnold en My Old Suitcase.

Evenals bij de grote versie in Breda werd er ook in Balk gedanst voor het Longfonds. Dit goede doel vraagt hiermee aandacht voor mensen met een longziekte. Met de opbrengst wil men een medische doorbraak forceren: de mini-long.

Alex Schilstra van LXeventsupport organiseerde de mini-dansmarathon in samenwerking met Talpa /SBS6. De zender schakelde tijdens de televisie-uitzending viermaal live naar Balk. Ook was het gehele dansevent vanaf Eigen Haard online te volgen en kwam er een camerateam langs voor interviews. Om één en ander in goede banen te leiden was daarom een productieleider van Talpa aanwezig.