Fiber Max in Joure in de race voor titel Friese Onderneming van het Jaar 2021

De winnaar van 2020 - Foto: Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar

JOURE - Zes bedrijven in Fryslân maken kans op de titel van Friese Onderneming van het Jaar 2021. Eén van hen is het Jouster bedrijf Fiber Max. Het bedrijf maakt sinds 2004 een sterke kabel van onder andere aramid en carbon. De kabels zijn op maat gemaakt en volgens het bedrijf tot 85% lichter dan de stalen versies. Ook geeft FiberMax aan dat de kabel tot zeven keer langer bruikbaar is.

Naast het Jouster bedrijf zijn ook Aquatec Industries (Woudsend), Future Fuels Wholesale (Heerenveen), Kooi (Drachten), Machandel (Haulerwijk) en PMF Stalen Masten (Burgum) genomineerd. Twee daarvan deden vorig jaar ook al mee.

De genomineerden moeten de jury nu zien te overtuigen van een finaleplek. Die kijkt naar vernieuwing, duurzaamheid en goede omgang met het personeel.

"Wendbaarheid, innovatie, duurzaamheid, we hebben het in Fryslân allemaal nodig om onze economie op stoom te houden. Deze prachtige ondernemingen laten zien wat mogelijk is", zegt voorzitter Jan van der Linden van de werkgroep van Stichting Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar.

Halve finale
De genomineerden zijn nu zelf aan zet om de jury te overtuigen van een finaleplek. De halve finale is op maandag 31 mei. De zes kanshebbers presenteren zich dan aan de jury, die bestaat uit verschillende ondernemers onder leiding van gedeputeerde Sander de Rouwe.

De jury kijkt naar het innovatieve vermogen en de inventiviteit van de bedrijven. Daarnaast beoordeelt de jury hoe duurzaam hun beleid is. Met de verkiezing wil de stichting creativiteit en vernieuwing stimuleren in Fryslân.

De winnaars komen in de eregalerij van het Friese Ondernemerschap en worden uitgenodigd voor bijeenkomsten waar de stichting bij betrokken is.