Definitief ontwerp Wetterstate in Langweer is klaar

LANGWEER - De afgelopen is de projectontwikkelaar van Wetterstate in Langweer bezig geweest met de planontwikkeling en voorbereiding van het appartementencomplex. Het nieuwbouwproject moet verrijzen op de plek van voormalig hotel De Wielen, in de volksmond na sluiting ook wel de 'rotte kies' van het watersportdorp genoemd.

Het terrein ligt als vanaf de sloop in maart 2018 braak. Sinds die tijd hebben al meerdere projectontwikkelaars plannen voor het gebied gemaakt, die echter tot op heden niet tot bebouwing hebben geleid. De huidige ontwikkelaar, Zwanenburg Projecten uit Heerenveen, heeft nu de impressies van het definitieve ontwerp online geplaatst.

Het te bouwen complex aan de Stevenshoek krijgt zeventien appartementen die variëren in oppervlak van 85 tot 140 m2. Op de begane grond is ruimte voor horeca.

De plattegronden zullen volgens Zwanenburg begin volgend jaar beschikbaar komen. Op basis daarvan kunnen geïnteresseerden hun voorkeur voor een appartement opgeven. De daadwerkelijke verkoop zal naar verwachting in maart of april 2022 van start gaan.