Buurtzorg Team Skarsterlân viert jubileum met zoete versnapering

Voorste rij: Gea Boersma, Sabine Bokma, Ymkje Fluitman, Joyce Lankreijer. Sam Reekers, Ilse de Boer Achterste rij: Gertina Berger, Anneke de Boer, Gerdi den Exter (in auto) Ontbrekend op foto: stagiaire Hester Hoogland

SINT NICOLAASGA - Buurtzorg Team Skarsterlân 2 bestaat 10 jaar. Het team ontstond als een afsplitsing van Buurtzorg Joure. Dit omdat er meer zorgvragen uit Sint Nicolaasga kwamen en er behoefte leek te zijn aan een team in die regio. Vanuit deze plek wordt er zorg geboden aan de omliggende dorpen, maar ook springt het team bij als er zorgvragen in Joure zijn.

Het team van Buurtzorg Skarsterlân 2 bestaat uit negen gekwalificeerde medewerkers en er worden op dit moment twee medewerkers opgeleid tot verpleegkundige. Alle medewerkers hebben hun eigen specialisme en de zorg die er gegeven wordt is erg divers. Van oogdruppelen, hulp bij douchen, wondverzorging tot zorg in de laatste levensfase dit alles is mogelijk. Maar het welzijn van de cliënten staat altijd voorop waarbij de slogan van Buurtzorg "Eerst buurten dan zorgen" niet uit het oog verloren wordt. Er is altijd de mogelijkheid om eens informatie te vragen welke mogelijkheden er zijn en wat Buurtzorg kan bieden.

Samenwerking steeds belangrijker
Tien jaar geleden is er gestart op een locatie aan de Molenkap en na enige omzwervingen door het dorp is het kantoor sinds dit voorjaar gevestigd aan de Tsjukemarwei 2 in Sint Nicolaasga. Het team werkt geheel zelfstandig maar kan voor ondersteuning altijd weer terugvallen op het hoofdkantoor in Almelo. De samenwerking met andere Buurtzorgteams in de regio zal in de toekomst steeds belangrijker gaan worden. Reden hiervoor is onder andere dat ook bij buurtzorg het soms steeds moeilijker wordt om personeel te vinden. Bij team Skarsterlân 2 is daar nog geen sprake van.

Om het feit te vieren dat er 1 november 2022 alweer tien jaar zorg geboden wordt in Sint Nicolaasga en omgeving werden op die dag de cliënten verrast met een zoete versnapering.