'Buurtkans' waardebon voor iedere huurder: leefbaarheid vergroten

Foto Dynhus

LEMMER/BALK - De leefbaarheid in de buurt of wooncomplex vergroten, dat wil woningcorporatie Dynhus bereiken met 'Buurtkans'. De corporatie geeft daartoe haar huurders met een waardebon van 50 euro de kans om samen met de buren een een initiatief op te zetten.

Over het waarom van het initiatief geeft Dynhus aan het belangrijk te vinden ,,dat huurders niet alleen een fijn huis hebben, maar ook dat ze in een prettige buurt wonen. Daarom geven we huurders de kans om zelf ideeën uit te voeren die buurt of het wooncomplex nog leuker maken.'' Daarmee wil ze zoveel mogelijk buurten en wooncomplexen stimuleren om met initiatieven te komen.

Hoe meer bewoners, hoe hoger het bedrag
Of het nu gaat om een gezellig zitje in een wooncomplex, het plaatsen van een bankje, of het samen aanleggen van een moestuin. ,,Alles is mogelijk, zolang het de sociale samenhang en de leefbaarheid blijvend vergroot. En men het initiatief zelf gaat uitvoeren.'' Huurders worden daarbij extra gestimuleerd zoveel mogelijk buurtgenoten te betrekken. Hoe meer buurtbewoners meedoen, hoe hoger het verzamelde bedrag wordt. Vanaf tien huishoudens ontvangt men zelfs een bonus.

Winnaar krijgt verdubbeling
Bovendien wordt één winnaar gekozen door een onafhankelijke jury. De winnaars krijgen een verdubbeling van het ingezamelde bedrag. Nummer twee en drie ontvangen respectievelijk 500 en 250 Euro extra.

Kletstafels
Om samen met de huurders te sparren over mogelijke ideeën organiseert de
woningcorporatie vanaf 21 september 'kletstafels' op meerdere locaties. ,,Voor mensen die nog wat inspiratie kunnen gebruiken, is het mogelijk aan de kletstafels samen met
buurtbewoners en medewerkers van ons verder te praten over de ideeën.'' Wanneer de tafels op welke plek staan, is te vinden op dynhus.nl/buurtkans.

De actie loopt tot en met 31 oktober van dit jaar.