Annemarie Jorna uit Joure winnaar Young Captain Award 2020

Screenprint Youtube / Young Captains Award

JOURE - De in Joure woonachtige Annemarie Jorna is winnares van de Young Captain Award 2020 geworden. De award is voor de zestiende keer uitgereikt, aan de meest getalenteerde, jonge businessleider, op weg naar de top van het bedrijfsleven.

De 39-jarige Jorna is binnen het wereldwijde fietsbedrijf Accell Group de positie van Operations Director Nederland en maakt onderdeel uit van het internationale Operations Leadership team. Ze ontving de award uit handen van Alexandra van Huffelen, demissionair Staatssecretaris van Financiën. De uitreiking werd live uitgezonden vanuit een uitzonderlijke setting: de tentoonstelling "Romanovs in de ban van de ridders" in de Hermitage Amsterdam.

Start bij FrieslandCampina
Annemarie Jorna is binnen de Accell Group verantwoordelijk voor 500 medewerkers, verspreid over de productie- en warehouselocaties, inclusief de supply chain-activiteiten. Ze startte haar carrière in 2007 als trainee bij FrieslandCampina. Na diverse functies gaf ze uiteindelijk leiding aan een internationaal opererend team en leidde een omvangrijke reorganisatie.

Sinds 2019 is de inwoonster van Joure werkzaam bij Accell, waar ze haar ervaring met het leiden en veranderen van grote productieorganisaties op een indrukwekkende wijze laat zien. Annemarie overtuigde de jury met haar leiderschapsvaardigheden, communicatiestijl en analytische manier van denken, waarmee ze op een creatieve manier de veranderingen en transformatie van de organisatie leidt.

De jury
Cees ‘t Hart, voorzitter van de jury: “Alle finalisten zijn ontzettend getalenteerd, maar na een close finish heeft Annemarie Jorna de jury overtuigd als Young Captain 2020. Annemarie spreekt gepassioneerd over haar bedrijf en de producten. Zij herkent talent en vindt de persoonlijke aanpak van medewerkers en collega’s belangrijk. Annemarie heeft als leider echte betrokkenheid en is niet bang om keuzes te maken. Ze toont niet alleen visie maar durft hier ook naar te handelen.”