Ziekenhuis Tjongerschans organiseert webinar over HPV en HPV-vaccinatie

HEERENVEEN - Infecties met humaan papillomavirus (HPV) komen veel voor. Zo'n 80-90% van de mensen wordt eens in hun leven besmet met HPV. 

Een (langdurige) infectie met HPV kan kanker veroorzaken. Sinds dit jaar krijgen alle jongens en meisjes in het jaar dat ze 10 worden een uitnodiging voor de HPV-vaccinatie. Eerder kregen alleen meisjes een oproep. Omdat er veel vragen leven over HPV en HPV-vaccinatie organiseert ziekenhuis Tjongerschans woensdag 22 juni een webinar over dit onderwerp.
 
Wat is HPV en waarom vaccineren?

Tijdens de online Tjongertalk - zoals Tjongerschans deze webinars noemt - vertellen gynaecoloog Margreet Miedema en physician assistant Evelien Adema over het HPV-virus. Waarom worden zowel jongens als meisjes nu uitgenodigd voor een vaccin? En waarom is een vaccinatie nodig? En hoe zit dat precies met het HPV-virus en de mogelijke gevolgen na een infectie? “We merken dat er veel vragen zijn over HPV. Bijvoorbeeld van ouders die een oproep hebben gekregen voor de HPV-vaccinatie. Maar ook over wat een afwijkende uitslag bij een uitstrijkje kan betekenen. Daar willen we graag meer over vertellen”, aldus Evelien Adema.
 
Meld je aan

Iedereen die meer wil weten over HPV en HPV-vaccinatie mag (gratis) deelnemen aan dit webinar. Tjongertalk start om 19.30 uur en duurt tot uiterlijk 20.30 uur en is thuis te volgen via tablet of computer. Er is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen. Opgave is wel nodig en dat kan via de website van Tjongerschans.