Versoepelingen coronamaatregelen: Meeste contactberoepen vanaf volgende week weer toegestaan

DEN HAAG- Vanaf volgende week dinsdag 2 maart worden alle contactberoepen weer toegestaan, behalve sekswerk. Volgens Haagse bronnen hebben de meest betrokken ministers daarover overeenstemming bereikt.

Premier Rutte en minister De Jonge zullen de details vanavond bekendmaken op een nieuwe persconferentie over de coronamaatregelen. Zondag was al duidelijk geworden dat mensen binnenkort weer naar de kapper mogen. Nu blijkt dat ook bijvoorbeeld pedicures, schoonheidsspecialisten, rij-instructeurs en masseurs weer aan het werk mogen. Onder anderen fysiotherapeuten, dierenartsen en tandartsen waren al open.

Weer teamsporten tot en met 27 jaar

Ook het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs opent voor een deel weer de deuren. En voor jongeren en jongvolwassenen tot en met 27 jaar worden teamsporten weer toegestaan. Het wordt ook mogelijk om niet-essentiële winkels op afspraak te bezoeken.

De avondklok blijft voorlopig in stand en het aantal bezoekers dat mensen mogen ontvangen, blijft één. Sportscholen en de buitenschoolse opvang blijven gesloten.