Tjongerschans organiseert online informatieavond over coronavaccinatie voor zwangeren of vrouwen met een kinderwens

HEERENVEEN - Online is veel informatie te vinden over vaccinatie tijdens de zwangerschap en bij een kinderwens, een groot deel van de informatie die online te vinden is, is juist, maar er is ook een deel van de informatie onjuist of niet afkomstig van betrouwbare bronnen.

Clasien van der Houwen, gynaecoloog in Tjongerschans: "We kunnen ons goed voorstellen dat vrouwen met een kinderwens of zwangere vrouwen door de bomen het bos niet meer zien en dat ze door het lezen van tegenstrijdige informatie niet weten wat in hun situatie een verstandige keuze is. Daarom organiseren we een online informatiebijeenkomst, zodat vrouwen op basis van de juiste, betrouwbare informatie een weloverwogen keuze kunnen maken."

Tijdens deze avond vertelt Minke Jongsma, ziekenhuisapotheker over vaccins, hoe ze worden gemaakt en hoe ze werken in je lichaam. Daarna neemt gynaecoloog Clasien van der Houwen de deelnemers mee in de risico’s van het wel of niet vaccineren tijdens de zwangerschap of bij een kinderwens. Aansluitend is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

We nodigen zwangeren en vrouwen met een kinderwens graag (online) uit op maandag 9 augustus van 19.30 tot ongeveer 20.15 uur. Aanmelden kan via de website van Tjongerschans.