Supervrijwilliger Petra Peduzzi van Sociaal Werk De Kear wint Vrienden Loterij passieprijs 2021

Foto Facebook Petra Peduzzi

DFM - Als dank voor de inzet van supervrijwilliger Petra Peduzzi voor Sociaal Werk De Kear, nomineerden collega’s Birte de Jong en Marloes Hoving haar voor de VriendenLoterij Passieprijs 2021.

Vanaf afgelopen 1 januari konden organisaties vrijwilligers in hun organisatie (met een vlog) individueel bedanken. Door deze vlog te uploaden op bedankjevrijwilliger.nl maakte de supervrijwilliger kans op de Vrienden Loterij Passieprijs.

Opgelucht en dankbaar
“Wij willen Petra Peduzzi bedanken voor haar bijzonder waardevolle inzet die zij verricht voor de inwoners van De Fryske Marren” spraken Birte en Marloes in het filmpje. “Wat Petra speciaal maakt is haar geweldige inzet en bereidheid. Vanuit Regelhulp zet zij zich met passie in voor inwoners. Zij ondersteunt hen bij sociaaljuridische regelzaken die ze niet begrijpen of waar ze zelf niet uitkomen. Inwoners die bij Petra zijn geweest lopen altijd opgelucht en dankbaar de deur uit. Ondanks dat Petra het zelf ook weleens moeilijk heeft, is ze er altijd en staat ze voor iedereen klaar. Door haar inzet is Petra onmisbaar voor zowel de inwoners van De Fryske Marren, als Sociaal Werk De Kear”.

Sociaal Werk De Kear is de welzijnsorganisatie van gemeente De Fryske Marren. Sociaal Werk De Kear gaat uit van de eigen kracht en het eigen talent van mensen. Alleen ga je sneller, samen kom je verder. “Petra, je hebt een hart van goud. We zijn je heel dankbaar en we waarderen jou enorm”, sluiten de dames af.

133 winnaars
In totaal zijn er 200 bedankjes verstuurd. Tijdens de uitreiking van de Nationale Vrijwilligersprijzen 2021, sprak VriendenLoterij ambassadeur Irene Moors de nog onbekende winnaars toe. Daarna werd met een druk op de knop van de burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen, bekend dat Petra een van de 133 passieprijs winnaars is.

Emotionele impact
Het was een bijzondere uitreiking met een speciaal optreden van zanger Typhoon. Naast het nummer ‘Alles is gezegend’, droeg hij een prachtig gecomponeerd gedicht voor dat hij in de winter voor dagblad Trouw schreef over vrede, maar dat de kern van vrijwilligerswerk raakt.

Een viertal mini-documentaires gaven inzicht in de, vaak emotionele impact van vrijwilligerswerk. Een quiz waar mensen thuis aan mee konden doen testte de kennis over vrijwilligerswerk van de mensen thuis en de jury. De presentatie lag in handen van kleinkunst duo Fem & Daan. Ook het spetterende decor in een zwembad droeg bij aan een bijzonder entertainende avond.

Bekijk de inzending op www.bedankjevrijwilliger.nl/inzendingen/1162