Stijlvol en milieubewust mondkapje Heerenveense startup

Foto Maxime Seltenreich

FRYSLÂN – De Heerenveense startup CoverId is zich in verband met het coronavirus toe gaan leggen op het ontwikkelen van een stijlvol, milieubewust en sociaal mondkapje.

,,Momenteel zien we al dat bij het versoepelen van de omgangsrichtlijnen er in diverse landen mondkapjes verplicht zijn gesteld. Inmiddels zijn ze ook in Nederland in het openbaar vervoer en in vliegtuigen verplicht gesteld.’’ Om elkaar te beschermen zal het volgens initiatiefnemers Robert Meijer en Hans van Egmond een steeds normaler straatbeeld gaan worden in onze maatschappij.

,,Wij zijn er van overtuigd dat het veelvuldig gebruik van mondkapjes er toe bijdraagt dat onze maatschappij en economie sneller weer kan gaan functioneren als voorheen’’, aldus Robert Meijer.

Onbeperkt wasbaar
De mondkapjes van het bedrijf zijn onbeperkt wasbaar op 60 graden en daarmee een milieubewust alternatief voor de eenmalige wegwerp variant. Ze worden gemaakt door mensen met een vluchtelingenachtergrond, die ervaring in de confectie industrie hebben. Dit gebeurt tegen een eerlijke prijs in een atelier in de voormalige Bijlmerbajes. Bij het ontwikkelen is gelet op zaken als design,  detail en draagcomfort.

De mondkapjes van CoverId worden online verkocht en bezorgd met daarbij vijftig non woven filters.

Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden