In je Uppie groepsgesprekken weer van start in DFM

Foto Anna Shvets via Pexels

DFM - In november en december zijn er weer In je Uppie groepsgesprekken voor ouderen. Deze bijeenkomsten vinden plaats op verschillende locaties in De Fryske Marren. Het doel van de gesprekken is om ouderen met elkaar in gesprek te brengen over onderwerpen die ertoe doen als je ouder wordt, maar misschien niet zo snel aan de orde komen.

Deze gesprekken worden georganiseerd door Sociaal Werk De Kear en Stichting De Friesland en zijn een initiatief van ouderenplatform Up! in Nederland.

,,Soms loop je in je eentje na te denken over van alles en nog wat. Dan kan het fijn zijn om eens met leeftijdsgenoten van gedachten te wisselen, om je uit te spreken of te luisteren naar hoe anderen het aanpakken. Bij de groepsgesprekken gaat het over thema’s zoals geluk, afscheid, familie en vriendschap. De themagesprekken worden altijd begeleid door een gespreksleider. Een luisterend oor aan tafel biedt herkenning, inspiratie en steun, zo blijkt uit de eerdere ervaringen van deelnemers'', zo laat De Kear weten.

Aanmelding
Deelname is geheel gratis maar men moet zich vooraf wel aanmelden. Voor Joure via Tanja Kombrink van Sociaal Werk De Kear, t.kombrink@sociaalwerkdekear.nl 06 - 30 29 59 60 Voor Delfstrahuizen/Echtenerbrug en Lemmer via Francien Bekius van Sociaal Werk De Kear, f.bekius@sociaalwerkdekear.nl 06 - 51 29 11 63.

Voor data en plaatsen kan men terecht op www.sociaalwerkdekear.nl/agenda/