Gratis workshop Tieners Opvoeden in Joure, tijdens Week van de Opvoeding

Eigen foto

JOURE - Opvoeden is hard werken. Soms gaat het met vallen en opstaan. Natuurlijk is het ook vooral genieten en daarom is het thema van de Week van de Opvoeding ‘Staan en Opvallen’. De Week van de Opvoeding is van 5 t/m 11 oktober en door het hele land vinden activiteiten plaats. Erica Krikke van Positive Discipline Fryslân geeft zaterdagmorgen 10 oktober een online gratis workshop over het opvoeden van Tieners.

“Kinderen doen het beter als ze zich beter voelen”, vertelt Parent Educator Erica Krikke. “Positive Discipline is een opvoedmethode waarbij het kind wordt bemoedigd, zodat het zich intrinsiek gemotiveerd voelt zich te ontwikkelen. Het opvoeden gaat ‘Vriendelijk én Vastberaden’, dat is het uitgangspunt”, legt Erica uit.

Volwassen worden kan een tijd zijn van stress en onrust. Niet alleen voor vde kinderen, maar ook voor hun ouders. Het is normaal voor tieners om zichzelf en de wereld om zich heen te ontdekken en zich af te zetten tegen van alles. Echter dat proces kan voor ouders een periode zijn dat ze zich minder verbonden voelen met hun opgroeiende puber.

Gratis workshop
In de Week van de Opvoeding geeft Erica een workshop waarin zij ouders laat ervaren hoe je de band met je tiener versterkt. Door concrete Positive Discipline Tools kunnen zij hier na de workshop zelf mee aan de slag. Erica: ,,Ik laat ouders met behulp van Positive Discipline zien hoe zij zich sterker kunnen verbinden met hun tiener. Ik leer ze hoe ze de machtsstrijd met hun pubers kunnen doorbreken en het wederzijds respect weer kunnen opbouwen. Door de puber te bemoedigen en te bekrachtigen en straffen of belonen juist uit de weg te gaan, bouw je aan belangrijke sociale vaardigheden”.

Aanmelding
Aanmelden voor deze workshop kan via erica@zebrainspiratie.nl. De website www.zebrainspiratie.nl/weekvandeopvoeding geeft een overzicht van alle gratis workshops die gepland staan in de Week van de Opvoeding. Na de kennismakingsworkshops zijn er oudercursussen gepland voor ouders die meer praktische handvatten en tools willen leren toepassen.

Positive Discipline is een methode ontwikkeld door de Amerikaanse Dr. Jane Nelsen. Jane Nelsen is een bekende psycholoog, trainer en moeder van 7 kinderen. Zij schreef het boek ‘Opvoeden met Positive Discipline’, dat wereldwijd meer dan 1 miljoen keer is verkocht. Over de hele wereld werken gecertificeerde Parent Educators met deze methode door het geven van workshops en oudercursussen.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden