Gratis groepsgesprekken voor ouderen en mantelzorges in De Fryske Marren

Foto Sabine van Erp / Pixabay

DFM - Sociaal Werk De Kear organiseert de komende weken in samenwerking met UP! telefonische groepsgesprekken voor ouderen en mantelzorgers.

Soms is '' houd contact'' gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom stelt Sociaal Werk De Kear ouderen en mantelzorgers in staat om leeftijdsgenoten te ontmoeten en de zinnen even te verzetten met een telefonisch groepsgesprek over wezenlijke onderwerpen.

Wonderbaarlijk
Met (on)bekenden in een groepstelefoongesprek dat werkt volgende organisatie wonderbaarlijk goed, zo is gebleken uit andere gesprekken. ,,Iedereen zit min of meer in hetzelfde schuitje, dus het ijs is binnen een mum van tijd gebroken. Er is een gespreksleider en een aansprekend onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als vriendschap, familie of dankbaarheid. Het onderwerp biedt verdieping en ook aanknopingspunten om te vertellen hoe het met een ieder gaat.''

Aan een gesprek kunnen maximaal zes personen deelnemen. Een gesprek duurt ongeveer 45 minuten. Als een groep daar behoefte aan heeft, kan iedereen elkaar weer treffen in een volgend gesprek. Uitgangspunt is dat iedereen in de eigen taal kan meedoen.

Gratis
Deelname is gratis. Men betaalt alleen voor de gesprekskosten via de provider. Inbellen is mogelijk met elk type telefoon, ook met een vaste lijn. Deelnemers krijgen vooraf een duidelijke instructie over wat u moet doen om deel te nemen.

Voor wie mee wil doen of een ander weet, die kan contact opnemen met Tanja Kombrink via 06 302 95 960 - t.kombrink@sociaalwerkdekear.nl of Francien Bekius via 06 512 91 163 - f.bekius@sociaalwerkdekear.nl