KWF Horsekalender: BN-powervrouwen vastgelegd met zwarte parels

JOURE - Na de succesvolle editie van vorig jaar, waarmee circa 25.000 euro voor KWF Kankerbestrijding werd opgehaald, heeft de Stichting Horse Kalender opnieuw een project afgerond om geld in te zamelen. Dankzij het initiatief van Jouster Sabien Zwaga, Louwrens Mellema uit Beetsterzwaag en Lemster Ryanne Tichgelaar zijn er afgelopen jaar door heel Nederland prachtige Friese paarden en powervrouwen gefotografeerd. De foto's zijn bijeengebracht op de jaarkalender voor 2022.

 

,,Het was hartverwarmend hoeveel mensen er weer belangeloos hebben meegewerkt'', vertelt Sabien. Zo poseerden bekende Nederlanders als Samantha Steenwijk, Bridget Maasland, Elske DeWall, Antoinette de Jong en Britt Dekker voor het goede doel. ,,Samantha zet zich volop in voor de kalender en is helemaal gepakt door het Friese paard. Zo kocht zij onlangs een Friese Kroonmerrie om naast het rijden met haar Fries Voice, ook actief te zijn in de fokkerij.''

Tekst gaat verder onder de video

Krachtige vrouwen
Daarnaast werd er meegewerkt door veel ‘Friese’ bekenden, waaronder oud Jouster Hennie Roffel. Allemaal met als gemeenschappelijk kenmerk dat het krachtige unieke vrouwen zijn. Sabien: ,,Onder andere de Friese dekhengsten Alwin 468, Bikkel 470, Reinder 452, Aarnold 471 en The King of Stallions Jasper 366 sieren de kalender.'' Ook de kudde Friese paarden van Yvonne Horjus uit Goënga is geportretteerd. ,,Yvonne is een ware online ambassadeur van het Friese paard met haar YouTube kanaal Friesian horses waarmee ze wereldwijd maar liefst 295.000 volgers heeft.'' Getalenteerde Nederlandse paardenfotografen hebben zich ingezet voor de kalender. Onder hen Laura Dijkslag uit Heerde en Ryanne Tichgelaar uit Lemmer.

Overlijden Marga de Wolff
Aanleiding voor dit project was het overlijden van oud Broekster Marga de Wolff aan longkanker begin 2019. Zij was vol levenslust maar mocht maar 37 jaar worden. Vlak na het overlijden van Marga moest haar goede vriendin Sabien zelf de strijd aangaan tegen uitgezaaide borstkanker. Gelukkig mocht zij overleven, maar samen met de Louwrens Mellema, de levenspartner van Marga, voelde zij de drang om iets te doen tegen deze verschrikkelijke ziekte ter nagedachtenis aan Marga.

Op 29 oktober aanstaande wordt de kalender door drukkerij Van der Eems geleverd en zullen de eerste honderden kalenders die in de voorverkoop zijn verkocht, worden verstuurd. Niet alleen naar adressen in Nederland maar ook naar bijvoorbeeld Australië, Amerika en Duitsland. ,,De volledige opbrengst gaat weer naar kankeronderzoek. De Stichting hoopt weer op een goede opbrengst voor KWF!'', zo besluit Sabien.

Meer informatie over de kalenders is te vinden op de website www.kwfhorsekalender.nl. De kalender kan op afspraak via info@kwfhorsekalender.nl worden opgehaald in Joure.