Friese 75-plussers hoeven geen afspraak te maken voor boosterprik

Foto Nataliya Vaitkevich / Pexels

DFM - Friese 75-plussers krijgen van GGD Fryslân via de gemeente een brief met daarin een afspraak voor de corona boosterprik. De brief wordt één deze dagen vertsuurd. De 75-plus inwoners hoeven zo niet meer te wachten op de landelijke uitnodiging van het RIVM. Zelf bellen of een online afspraak te maken is niet meer nodig.

Voor een deel van de mensen blijkt het moeilijk te zijn om een prikafspraak te maken. ,,Zij wachten nog op de brief van het RIVM, missen de oproepen via social media of komen er niet door bij het landelijke afsprakennummer. Om met name ouderen die al aan de beurt zijn hierin tegemoet te komen, verlagen wij deze drempels door hen gewoon in te plannen en uit te nodigen'', zo laat GGD Fryslân weten.

Gereserveerde tijd
Alle Friese inwoners van 75 jaar en ouder ontvangen zodoende binnenkort een brief van hun gemeente, met daarin een tijdstip voor een vaccinatieafspraak. GGD Fryslân: ,,De ouderen die nog geen afspraak hebben, hoeven dus niet meer te bellen of een online afspraak te maken voor een extra prik in het kader van de boostervaccinatie.'' Zij kunnen op vertoon van de brief en hun identiteitsbewijs op de gereserveerde tijd terecht bij de priklocatie. ,,Wie geen gebruik wil maken van het aanbod of wie al een afspraak heeft staan in 2021 mag de brief gewoon negeren.''

In Fryslân zijn zo’n 9.000 mensen van 75+ nog niet gevaccineerd. GGD Fryslân hoopt met deze actie zoveel mogelijk ouderen te vaccineren voor het einde van het jaar.