FOTO'S / TV-bekende Olga Commandeur brengt beweging op gezondheidsmarkt

SINT NICOLAASGA - Zaterdag werd voor het eerst een gezondheidsmarkt georganiseerd door Bloeizone Wolwêze Sint Nyk. De beurs voor het gezonde leven werd gehouden in en buiten het Zalencentrum.

Thea Potsma sprak namens de organisatie van een succesvolle eerste editie. ,,Het liep de hele dag mooi door met bezoekers. Daarvan waren er ook die zeiden ,,Hier had ik ook wel willen staan met een kraam.'' Dat is toch een mooi compliment.''

Activiteiten
Diverse organisaties waren met een kraam vertegenwoordigd op de markt. Onder andere de vrijwilligers van Maeykehiem, het Trefpunt, KBO Sint Nyk, de volkstuinvereniging, Hof en Hier, GGD en Vrouwen van Nu. Er waren diverse activiteiten voor jong en oud tijdens de markt. Leerlingen van de twee basisscholen, It Klimmerblêd en de Paedwizer, maakten gezonde hapjes en deelden die uit. Bij de huisartsen kon men de bloeddruk laten meten, er waren lezingen, er kon worden deelgenomen aan gezonde kookworkshops in de keuken van het Zalencentrum en een klimwand worden bedwongen.

Tijdens de gezondheidsmarkt was er ook aandacht voor beweging. Om het belang daarvan over te brengen op de bezoekers, was bewegings bn-er Olga Commandeur naar Sint Nyk gekomen. Commandeur, die bekend is van het televisieprogramma 'Nederland in Beweging', legde niet alleen enthousiast uit, maar liet de aanwezigen net als op televisie het bewegen ook zelf ondervinden.

De gezondheidsmarkt is onderdeel van activiteiten waarmee men gezondheid op een positieve manier onder de aandacht wil brengen.