Babbelbox mooie oplossing in een moeilijke tijd

JOURE - De woonzorgcentra in Nederland zitten alweer een aantal weken op slot. Bewoners krijgen daardoor in verband met de coronamaatregelen geen bezoek van naasten of anderen.

Om de hele situatie wat dragelijker te maken voor bewoners en familie, heeft Sint Theresia in Joure een 'Babbelbox' opgezet. Binnen een met schermen afgezet gedeelte kan men daar via een microfoon en luidspreker met bijvoorbeeld vader of moeder praten, die binnen aan de andere kant van het raam zit. Van deze mogelijkheid wordt bij het Jouster woonzorgcentrum, dat onder de Sint Maarten Zorggroep valt, volop gebruik gemaakt.

Proef versoepeling
Er is nu echter enig zicht op een mogelijke versoepeling. Vandaag is een proef gestart met een gecontroleerde versoepeling van de bezoekregeling voor woonzorgcentra. In een beperkt aantal woonzorgcentra wordt onder strikte voorwaarden één vaste bezoeker per bewoner toegestaan die bij het bezoek tevens anderhalve meter afstand moet kunnen houden.

Het kabinet heeft besloten om in iedere GGD-regio één verpleeghuis te laten beginnen. In totaal gaat het dus om 25 proeflocaties. Op basis van de ervaringen beslist het kabinet of per 25 mei in meer verpleeghuislocaties beperkt bezoek kan gaan plaatsvinden.Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden