116 nieuwe besmettingen in Fryslân vastgesteld, 8 mensen overleden aan corona

Foto Pixabay

DFM - Er zijn volgens de cijfers van het RIVM in de afgelopen 24 uur in Fryslân 116 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is het hoogste aantal in de tweede golf. De meeste besmettingen zijn vastgesteld in Súdwest-Fryslân, daar gaat het om 43 mensen. In De Fryske Marren gaat het om 9 vastgestelde besmettingen afgelopen etmaal. Dat is het hoogste getal in meer dan een week. Dinsdag waren het er 3.

Er zijn 4 mensen in het ziekenhuis terechtgekomen in Fryslân in de afgelopen 24 uur. Er zijn ook 8 personen overleden aan het virus: 4 in Leeuwarden, 3 in Weststellingwerf en 1 in Súdwest-Fryslân.

Voorbehoud: incompleet door storing GGD
Er is nog wel een belangrijk voorbehoud. Het is goed mogelijk dat de cijfers van het RIVM woensdag niet helemaal volledig zijn. Volgens de NOS was er een storing in de systemen van de GGD. Daardoor zouden er landelijk ongeveer 1.000 positieve testen missen. De oorzaak zou bij de VPN-verbinding liggen waar de cijfers via verstuurd worden. Die verbinding viel uit en het bleek dat een back-up niet toereikend was.

Bron: Omrop Fryslân