Zondag 17e Gaasterland Wandeltocht, inschrijving is nog open

Foto Gaasterland Wandeltocht

HARICH - Zondag wordt voor de 17e keer de Gaasterland Wandeltocht gehouden. Als één van de trotse hoofdsponsoren steunen wij deze prachtige tocht door het mooie Gaasterlandse landschap van harte. 

De Gaasterland Wandeltocht is inmiddels dé klassieker onder de wandeltochten in het noorden van Nederland. De routes van 7.5, 15, 25 of 40 kilometer. Inschrijven is nog mogelijk via www.tickettekoop.nl/2022/gaasterland-wandeltocht/

'Bio Logisch!'
Dit jaar is het thema van de wandeltocht 'Bio Logisch!'. Gaasterland staat bekend om haar prachtige landschap en natuur. Maar ervaar tijdens de wandeling dat er ook in dit gebied allerlei (h)eerlijke producten worden geproduceerd. De routes lopen door het afwisselende- en ook glooiende landschap, waarbij onderweg diverse biologische bedrijven, zoals een biologische aspergeteler en een biologische veehouder, worden aangedaan. Hier kan men meer aan de weet komen omtrent het duurzame voedsel wat er wordt geproduceerd.

Opbrengst naar goede doelen
De Gaasterland Wandeltocht wordt georganiseerd door Lionsclub Balk, ‘Tusken Mar en Klif’. De opbrengst van de wandeltocht komt geheel ten goede aan een tweetal goede doelen, namelijk Stichting 'Bouwen met Bouma's' en Stichting ‘Kinderhulp Oeganda’. Beide stichtingen worden begeleid en gecontroleerd door Nederlandse vrijwilligers. De eerste realiseert in Zambia kleinschalige bouwprojecten, met name scholen en de tweede stichting helpt en ondersteunt kinderen en weeskinderen. Met deelname steunen de wandelaars aan de Gaasterland Wandeltocht steunen beide stichtingen.

Parkeermogelijkheden
Het startpunt is Manege Gaasterland, daar is volop gratis parkeerruimte.

Medaille
Wandelaars die de route van 7.5, 15, 25 of 40 km hebben afgelegd en het juiste aantal stempels bemachtigd, ontvangen na afloop een fraaie herinneringsmedaille. Wie geen medaille wenst kan dat bij de finish laten weten. De hiermee uitgespaarde kosten voor de productie van de medaille kunnen daarmee ook worden geschonken aan de sponsordoelen.

Drinken
Om het milieu te ontzien worden er, in tegenstelling tot eerdere edities, dit jaar geen plastic flessen met drinkwater uitgedeeld. Er wordt dan ook gevraagd om zelf een drinkfles mee te nemen. Op de route kan deze op enkele plaatsen worden (bij)gevuld.