Zelfde inspiratiebron, twee disciplines: zomer-expositie in het Museum Joure

JOURE - In de expositieruimte van Museum Joure houdt Stichting Keunst en Keur tot en met 11 september een zomer-tentoonstelling. Twee kunstenaars uit geheel verschillende disciplines maar met dezelfde bron van inspiratie: hun liefde voor de natuur en het landschap.

Nantsje Vonk-Rienstra uit Vught is beeldend kunstenaar, de techniek van het zeefdrukken is haar uitingsvorm. Haar fotografische beelden zijn het uitgangspunt. Het werk op papier bestaat uit kleine oplages. De werken op linnen zijn unica.

Op haar website www.enerveer.nl zijn diverse toepassingen van zeefdruk te ontdekken; onder andere op linnen, doek, glas en hout. Unica in gemengde techniek, bijvoorbeeld schilderwerk en zeefdruk.

Harm Bron is een edelsmid uit Heerenveen. Hij zoekt ook zijn inspiratie in de natuur: ,,Natuer is foarm yn beweging''. Natuur, vormen, klanken, kleuren, een eindeloze bron van inspiratie. Hij voelt zich rijk en dankbaar dat hij deze gevoelens en emoties kan vangen in een sieraad en tot leven mag laten komen in een combinatie van goud, zilver, schitterende edelstenen en diverse andere spannende materialen.

Tijdens deze expositie zijn ook enkele hoeden te zien van de bekende hoedenmaakster Hillegonda Hoogvliet. Harm Bron heeft tijdens een samenwerkingsproject met de hoedenmaakster en het Gilde van Friese goud en zilversmeden op een aantal hoeden bijzondere objecten gemaakt. Een unieke expositie van vakmensen.

Te zien tijdens de openingsuren van Museum Joure.