Zaterdag Torenfeest, feestelijke heropening Jouster Toer

Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

JOURE - Ter gelegenheid van het terugplaatsen van de torenspits en het afronden van de restauratie wordt de Jouster Toer zaterdag feestelijk heropend.

Het 'Torenfeest' dat is georganiseerd zal bestaan uit verschillende optredens en is gratis toegankelijk. Belangstellenden zijn vanaf 11.00 uur welkom in de Hobbe van Baerdt kerk.

Medewerkers aan het 'Torenfeest' zijn stadsomroeper Pieter Haringsma, beiaardier Dirk Donker en het koperensemble van de Jouster Fanfare. Ook zullen leerlingen van It Toanhûs, shantykoor De Warringers en popkoor Thats It optreden. Het programma is te vinden op www.friesland.nl/nl/plannen/evenementen/agenda/4053630321/torenfeest-jouster-toer

’s Avonds is er een concert in de kerk en bespeelt Eeuwe Zijlstra het Ahrend orgel met medewerking van mezzosopraan Anneloes Volmer en Jan Vermaning op trompet. Hieraan is wel een toegangsprijs verbonden. De toegangsprijzen voor het avondconcert zijn € 15,= en € 13,50 voor donateurs. Kaartverkoop: bij VVV Joure of online www.waterland.travelbase.nl/nl/activiteit/orgelconcert?date=2021-11-13.