Zaterdag snoeien, zagen, harken en hekkelen in de Vlindertuin Lemmer

De ploeg die vorig jaar aan de slag ging in de Vlindertuin Foto Sabine Boode

LEMMER - Voor wie graag in de buitenlucht de handen uit de mouwen steekt kan zaterdag aan de slag in de Lemster Vlindertuin. Daar wordt tijdens de Natuurwerkdag onderhoud aan de tuin gedaan. ,,We gaan bomen en struiken snoeien en zagen, riet harken en de waterpartijen hekkelen. Ook maatschappelijke stagiairs zijn welkom'', vertelt Sabine Boode.

De Landelijke Natuurwerkdag wordt dit jaar voor de 22e keer gehouden. Iedereen wordt uitgenodigd om tijdens die dag in eigen regio aan de slag te gaan in de natuur. Bezoekerscentrum MAR en KLIF en Landschapsbeheer Friesland organiseren de

Natuurwerkdag in de Vlindertuin
De Natuurwerkdag combineert kennis en beleving. Tijdens de dag zijn er ervaren natuurgidsen aanwezig die je graag wat vertellen over het onderhoud en over de dieren die we zeker te zien gaan krijgen. De Natuurwerkdag is dan ook de gelegenheid om lekker met het hele gezin aan de slag te gaan en een stukje natuur in je eigen gebied te onderhouden en ontdekken.

Aan de rondweg in Lemmer is een mooi stukje groen ingericht als Vlindertuin. Een halfwilde ‘strúntún’, waar van alles te beleven is. ,,Onder het motto ‘leef je uit’ gaan we samen aan de gang om de tuin weer klaar te maken voor het winterseizoen.
Gereedschap is aanwezig. Deelnemers hoeven zelf alleen maar laarzen, ‘tuinkleren’ en een goed humeur mee te nemen.''

Jong en oud zijn welkom van 10.00 tot 13.00 uur bij het informatiebord aan de ingang van de Vlindertuin op de hoek van de (verlengde) Flevostraat en de Rondweg, nabij het Jeu de Boules terrein. Voor een kop koffie of limonade met wat lekkers wordt gezorgd. Meer informatie of aanmelden via www.natuurwerkdag.nl.

Voor wie nog een plekje zoekt om maatschappelijke stage te lopen. Dat kan dat ook bij de Natuurwerkdag in Lemmer door een mail te sturen naar sabine@marenklif.nl .