Wereldpremière voor jubileum dirigent Jouster Fanfare Orkest: muziekspektakel Shintro

Foto Jouster Fanfare

JOURE - Al 10 jaar zwaait dirigent Siemen Hoekstra de scepter over het Jouster Fanfare Orkest. Om dit te vieren is er een speciale compositie geschreven door Peter Kleine Schaars. Deze componist heeft het wervelende muziekstuk ‘Shintro’ geschreven gebaseerd op het lied ‘de Waldsang’.

Kleine Schaars komt vrijdag 20 mei een repetitie van het Jouster Fanfare Orkest bijwonen. 'Shintro', de titel van het werk, is ontstaan door de initialen van Siemen Hoekstra en ‘intro’ samen te voegen. ,,Een echt werk om een concert mee te openen'', zo laat Anne Marije Abma namens het orkest weten. De componist zal tijdens de repetitie de laatste hand leggen aan de muzikale opvatting en interpretatie.

Op 28 mei treedt de Jouster Fanfare op tijdens de Fanfare en Repertoire Netwerkdagen in Nunspeet. Hier zal 'Shintro' uitgevoerd worden en daarmee de wereldpremière beleven. Tijdens dit concert zullen ook de Buma Blaasmuziek Awards worden uitgereikt. Het Jouster Fanfare orkest komt uit in de 1e divisie, het hoogste niveau binnen de amateur muziek.