Weima & vd Werf vieren 25-jarig bestaan online vanuit Balk

Eigen foto

BALK - Het duo Weima & vd Werf viert dit jaar het 25-jarig bestaan. Er staan, als het allemaal lukt met de coronamaatregels, dit jaar daarom verschillende activiteiten op de feestagenda. De aftrap van het jubileum wordt gedaan met een livestreamconcert waarbij pop, blues en rock op het repertoire staan.

Het optreden wordt uitgezonden vanuit de studio's van LX Eventsupport in Balk, dat het concert volledig faciliteert. De livestream start zaterdag om 20.30 uur. Hun radiohits 'Do' en 'It komt altyd wol goed' van het eigen album 'Yn it Frysk' zullen die avond zeker niet ontbreken. Ook nummers van onder andere The Beatles, The Rolling Stones, Crowded House en Prince staan op het lijstje.

Eerste keer samen
13 en 14 waren Reinout Weima en Anno van der Werf toen ze voor het eerst samen op het podium stonden, tijdens een jamsessie op het Titus Brandsma College in Bolsward. In de jaren die volgden, kwamen de twee elkaar regelmatig tegen in de bus of in de kroeg, maar stonden ze niet meer samen op de planken.

Op voorstel van Reinouts broer Freddy besloten hij en Anno op een bepaald moment om samen het podium op te gaan. Dit geschiedde op een besloten feest in de zomer van 1996 in Stania State in Oenkerk. Het optreden beviel van alle kanten en duo Weima & vd Werf was een feit.

Volledig kloppend
Met meer dan honderd optredens per jaar heeft het duo inmiddels flink wat naam weten op te bouwen, zowel binnen als buiten Friesland. Er zijn vele radio- en tv-optredens gedaan en verschillende albums gemaakt. De mannen beheersen de truc en weten wat te doen met publiek: een volledig kloppend tweetal qua muziek, beeld, spel en energie, zonder al teveel poespas. Dit heeft zijn weerslag op publiek die zij ‘on the road’ mogen begroeten.

Informatie en ticketverkoop voor het jubileum livestreamconcert zijn te vinden op: www.weimavdwerf.com