Watersportseizoen Terherne vol vrolijkheid van start

TERHERNE - Volop vrolijkheid was er afgelopen maandag in Terherne. Paasmaandag is traditioneel het moment om het watersportseizoen van start te laten gaan.

Aangezien het de afgelopen twee jaar niet door kun gaan waren de mensen in het watersportdorp wel toe aan deze vrolijke dag. "Mensen zijn allemaal blij dat het weer kan", vertelde een van de bezoekers. "Mooi weer erbij: wat wil je nog meer?"

Blij dat het voorbij is
Haar man jad het ook gemist. "Je wordt wat eenzaam", verwijst hij naar de afgelopen jaren, waarin de coronacrisis vaak roet in het eten gooide. "Niet alleen, maar wel eenzaam. Blij dat het allemaal voorbij is."

De organisatie in Terherne zat er ook al twee jaar lang op te wachten. "Het draaiboek lag altijd al klaar", zegt Suzanne Kloosterman. "Dat we nu weer mogen, en dat de mensen zo blij zijn, daar worden wij ook blij van."

Supertrots
Het dorp stond vol van de activiteiten maandag, zoals kijken naar en spelen met modelboten, een vrijmarkt voor kinderen, muziekpodia, kraampjes. Kloosterman: "Ik hoop dat we kunnen laten zien wat voor leuk en mooi dorp Terherne is. We zijn supertrots op dit dorp."

Kijk voor de reportage op www.omropfryslan.nl/nieuws/1144172-volop-vrolijkheid-bij-opening-watersportseizoen-trots-terherne