Voor het eerst UITfestival in DFM, culturele deelnemers gezocht

Foto Piet Zantman

DFM - Op zaterdag 10 september zal in De Fryske Marren voor het eerst he UITfestival worden gehouden. Tussen 13.00 en 17.00 uur staan de dorpen Joure, Balk en Lemmer in het teken van cultuur tijdens de eerste editie. Het festival is de aftrap van het culturele seizoen 2022/2023.

Volgens de organisatie gaat het om een ,,veelzijdig festival door het centrum van de drie dorpen, met optredens, exposities, marktkramen en workshops.'' Met dit festival kunnen alle culturele verenigingen en cultuurmakers binnen de gemeente De Fryske Marren het culturele seizoen aftrappen en laten zien wat ze in huis hebben.

,,Te denken valt aan koren, muziekkorpsen, kunstenaars, bands, comedians, straattheater, toneelverenigingen, podia, historische verenigingen enzovoort.'' Er zijn diverse aanmeldingen binnen gekomen vanuit organisaties en verenigingen. ,,Maar men kan zich als vereniging of cultuurmaker nog steeds aanmelden via toanhus.nl/uitfestival.''

Gratis kunst en cultuur ervaren
Tijdens deze dag kan het publiek gratis ervaren wat er op het gebied van kunst en cultuur in de Fryske Marren te beleven is. ,,Het is de perfecte plek voor het publiek om informatie te krijgen over het aanbod binnen de kunst- en culturele sector.'' Naast gevestigde culturele instellingen is er ook plek voor kleinere initiatieven en amateurverenigingen om zich te presenteren.

Het UITfestival DFM is een samenwerking van: Bibliotheken Mar en Fean, CVK It Toanhûs, Mar en Klif, Stichting Oud Lemmer en Museum Joure.