Vocal Roses door naar tweede ronde Liet 2020

Foto Vocal Roses

LEEUWARDEN - Voor het Friese songfestival Liet 2020 hebben zich dertien deelnemers gekwalificeerd voor de tweede ronde. Dat heeft organisatie Stichting Liet '91 dinsdag bekend gemaakt. Onder hen ook het muzikale trio Vocal Roses uit Oudemirdum. Uiteindelijk blijven er acht acts over die in de finale op vrijdag 6 november in poppodium Neushoorn in Leeuwarden strijden om de overwinning.

In de tussentijd mag het Friese publiek in een digitale stemming bepalen wie zij de besten vinden. De publiekstemming start begin oktober. De selectiejury - bestaande uit singer songwriter Esther de Jong, radiopresentator Wim Brons en muziekdocent Willo de Bildt - heeft alle 22 ingezonden nieuwe Friestalige liedjes beoordeeld.

Rechstreekse plaatsing
De twee acts die de meeste stemmen van de Friese bevolking krijgen, plaatsen zich rechtstreeks voor de finale. De andere zes finalisten worden aangewezen door de selectiejury. In de finale zullen vijf nieuwe juryleden de beoordeling voor hun rekening nemen. De komende maand krijgen alle dertien geselecteerden een live-optreden in het muziekprogramma Noardewyn bij Omrop Fryslân radio & tv.

Bron: Omrop FryslânKoop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden