Versoepelingen gaan door, deuren Sybrandy's Speelpark kunnen eindelijk weer open

Sjerp Jaarsma controleerd de jetboot Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

OUDEMIRDUM - De versoepelingen van de coronamaatregelen maken het ook voor attractieparken mogelijk om vanaf woensdag weer bezoekers te ontvangen. Ook Sybrandy's Speel - en Natuurpark in Oudemirdum opent voor het eerst dit seizoen de deuren. Daar nemen ze echter een paar dagen extra, want vanaf zaterdag kan daar weer volop gespeeld en ontdekt worden. Wel moet er voorlopig nog vooraf worden gereserveerd. 

Om dat mogelijk te maken, is men in het park bij de Hege Gerzen nog volop bezig met de laatste voorbereidingen. ,,Maandag hebben we onder andere het kassa- en reserveringssysteem in orde gemaakt, attracties gecontroleerd en het park opgeruimd'', vertelt eigenaar Sjerp Jaarsma. Hij is ontzettend blij dat ze komend weekend weer gasten mogen ontvangen, die onder andere weer met de jetboot naar beneden kunnen snellen. Ook de nostalgische draaischijf zal weer driemaal per dag menigeen uit evenwicht brengen en in het zandbed lanceren.

Schoolreisjes
Sybrandy's is voorlopig alleen op zaterdag en zondag open. Vanaf de zomervakantie is het speelpark weer dagelijks toegankelijk. Jaarsma: ,,Ik vind het belangrijk om te benadrukken dat doordeweeks scholen voor hun schoolreisjes wel bij ons terecht kunnen. Kinderen moeten de mogelijkheid hebben om het door corona raar verlopen schooljaar toch op een mooie manier af te sluiten. Niet in de laatste plaats omdat na sluiting door de vorige eigenaren Sybrandy's nog bestaat met enorme hulp van de bevolking en bedrijven in de regio.''