Vermaarde Martin Mans bespeelt orgel in Sint Nyk

Eigen foto

SINT NICOLAASGA - De vermaarde organist Martin Mans komt op woensdag 13 juli naar Sint Nyk. In het kader zomer Tour de Mans geeft hij een orgelconcert op het schitterende orgel van de Sint Nicolaaskerk. Het concert begint om 20.00 uur.

Martin Mans heeft voor dit concert een programma samengesteld uit literatuur, klassieke populaire werken en improvisaties op verzoek. De kerk is open vanaf 19.30 uur. De toegang bedraagt à € 15,00. Kaarten (contant/gepast) zijn bij de ingang van de kerk verkrijgbaar.

Wie is Martin Mans
Martin Mans geeft jaarlijks overal in het land zo’n tweehonderd druk bezochte orgelconcerten. De in 1965 op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee geboren Martin Mans zat op 7-jarige leeftijd al achter het orgelklavier, op 11-jarige leeftijd begeleidde hij voor het eerst koren en een jaar later al werd hij kerkorganist in zijn geboorteplaats Melissant.

Sinds 1995 is Mans organist van de Breepleinkerk in Rotterdam. Hij maakt regelmatig concertreizen door Europa, Canada, Amerika, Zuid-Afrika en Australië. Hij treedt ook op voor radio en tv (o.a. in ‘Nederland zingt’) en dirigeert o.a. de Urker Mans Formatie, The Martin Mans Formation, het mannenkoor De Gouwestem, het Groot Mannenkoor Midden Nederland, het Groot Mannenkoor Noord-Nederland en het Groot Mannenkoor Zuidwest Nederland.