Vanavond eerste sessie meedenken over het cultuurbeleid in De Fryske Marren

Foto Pixabay

JOURE - Van amateurkunst tot UNESCO-werelderfgoed. In De Fryske Marren is op cultureel gebied veel te doen. Daarom werkt de gemeente momenteel aan het nieuwe cultuurplan. Daarbij wordt de hulp van inwoners gevraagd. Vanavond is de eerste inloopavond in Lemmer.

,,In onze gemeente gebeurt ontzettend veel op cultureel gebied. Op veel plekken vindt u uniek cultureel erfgoed en mooie bezienswaardigheden. Dit geeft kleur en vorm aan het uiterlijk van onze gemeente. Cultuur gaat ook over dingen die mensen samen doen of maken. Dat kan van alles zijn: een toneelvoorstelling, muziekles, een zangavond of een cursus fotografie. In De Fryske Marren vindt u kunst en cultuur in allerlei vormen'', aldus de gemeente.

Kunst inspireert
Een gevarieerd cultuuraanbod zorgt volgens DFM voor levendigheid, sociale verbinding en positieve gezondheid. ,,Kunst inspireert, geeft energie en leidt tot nieuwe ideeën. Het kan ook ingezet worden als hulpmiddel tegen bijvoorbeeld eenzaamheid of voor kwetsbare groepen.''

De gemeente streeft naar een toegankelijke cultuursector. Het huidige cultuurplan stamt uit 2014, er is ondertussen veel gebeurd in de regio. ,,Daarom willen wij het beleid vernieuwen.''

Inloopavonden
Om tot een goed nieuw cultuurplan te komen, vraagt de gemeente de hulp van inwoners. Daarrom zijn er op drie locaties inloopavonden georganiseerd, waarbij gewerkt wordt met twee sessies. Vanavond is de eerste in Beachclub Lemmer, aanvag 19.00 en 20.15 uur. Ook zijn er inloopavonden in Dorpshuis Irene in Wijckel op 28 september en 't Haske in Joure op 6 oktober.

Vooraf aanmelden voor een tijdslot is van belang, via cultuur@defryskemarren.nl
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden