Thuisexpositie mensen met dementie ‘Gewoan Minsken’ in Joure

Eigen foto

JOURE - Mensen met dementie zijn meer dan alleen hun ziekte. Om dit te laten zien hebben Lucie Groenendal en Susan Konst portretten gemaakt van mensen, die verbonden zijn aan woonzorgcentrum Ielânen in Sneek. Alle portretten zijn gebundeld in een boek én er is een expositie.

Susan werkt als verpleegkundig specialist en heeft daarnaast een eigen schrijfbureau. Lucie werkt als GZ-psycholoog in de Ielânen en maakt figuratief werk van verschillende materialen. Twee jaar geleden ontstond het idee om ‘de mens achter de dementie’ vast te leggen in woord en beeld. Susan: “Mensen met dementie zijn meer dan alleen hun ziekte. Achter ieder persoon schuilt een verhaal. Dit wilden we graag vastleggen. Lucie in beeld en ik in woorden.”

Expositie bij Lucie thuis
De kunstwerken, die Lucie heeft gemaakt, zijn de komende maanden te zien in de Ielânen. Vanwege het coronavirus is de expositie niet vrij toegankelijk. Om mensen toch de gelegenheid te geven om de expositie te bekijken zijn alle kunstwerken van donderdag 17 september tot en met zaterdag 19 september te zien bij Lucie thuis: Harddraversweg 38 in Joure. Graag aanmelden via luciegroenendal@home.nl of 06-10686098. Vol is vol.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden