Televisie-, radiomaker en colunist Özcan Akyol geeft gratis lezing

Özkan Akyol (Eus). Foto Bob Bronshoff

DFM - Özcan Akyol geeft op initiatief van Bibliotheken Mar en Fean in samenwerking met bibliotheek Drachten een gratis online lezing. Dit is op donderdag 15 april en begint om 19.15 uur.

Özcan Akyol (1984) is naast een bekende televisie- en radiomaker ook een veelgelezen columnist. Maar bovenal is hij schrijver van twee heftige, spraakmakende en geweldige romans: Eus en Turis, en schreef hij het Boekenweekessay van 2020: Generaal zonder leger.

Vrijheid
In de week waarin Friesland 76 jaar geleden haar vrijheid terugkreeg na de Tweede Wereldoorlog, gaat Özcan (Eus) onder andere in op de vraag hoe wij nu eigenlijk omgaan met die vrijheid. Hoe bewaken wij de verworven vrijheden van onze democratie in een tijd van populisme? Ook vertelt Eus welke rol vrijheid in zijn eigen leven heeft gespeeld.

De schrijver wordt in de bibliotheek ontvangen door gastheer Jacob van der Weij, die als oud inwoner van Deventer, altijd met veel genoegen naar Özcans radioprogramma Onze man in Deventer luistert.

De lezing wordt live uitgezonden vanuit de studio in Bibliotheek Drachten en is online te volgen via het Videobelprogramma Zoom. Ook is er de mogelijkheid om via de chat vragen te stellen.

Klik om te reserveren op de link www.bmf.op-shop.nl/18/ozcan-akyol-vrijheid#date-table