Sybrandy's wil één van de goedkoopste blijven door minder open te zijn

Eigen foto

OUDEMIRDUM - Afgelopen week bleek uit een onderzoek van RTL Nieuws dat de meeste attractieparken in Nederland hun prijzen hebben verhoogd. Sybrandy’s Speelpark in Oudemirdum komt in dat onderzoek komt het park met 9,90 euro naar voren als één van de goedkoopste en dat wil eigenaar Sjerp Jaarsma graag zo houden.

,,Wij hebben de toegangsprijs voor dit jaar hetzelfde gehouden. Sybrandy's Speelpark in Oudemirdum beperkt de openingsdagen om zo de toegangsprijzen gelijk te houden. Veel attractieparken verhogen juist hun prijzen vanwege de energiekosten'', laat Jaarsma weten.

Sybrandy's heeft niet alleen last van de hoge energieprijzen, maar heeft ook te maken met personeelstekorten. Daarin is Sybrandy's niet de enige en vaak wordt zoiets doorberekend in de entreeprijzen. Jaarsma denkt de huidige entreeprijs te kunnen vasthouden door in het voor- en naseizoen minder open te zijn.

,,Zo zijn wij in de twee weken van de meivakantie vijf van de tien doordeweekse dagen open. Ik heb bijvoorbeeld liever vijf dagen met 200 bezoekers per dag, dan tien met 100 bezoekers. Zo besparen we op de hoge energiekosten en heb ik minder personeel nodig.'' Sybrandy's heeft zo'n 120 mensen per dag nodig om de kosten eruit te halen.

Jaarsma probeert uiterlijk een dag of tien vooraf aan te geven of het park open is of niet. ,,Zo kunnen mensen bijvoorbeeld nog wel een kinderfeestje plannen." Het gaat alleen om de periodes buiten het hoogseizoen. "In de zomervakantie hebben we hier in deze regio veel meer bezoekers door de campings. Dan halen we die 120 bezoekers makkelijk."

Bron: o.a. Omrop Fryslân