Start nieuwe seizoen cursussen Beeldende Kunst bij It Toanhûs

DFM – De inschrijving voor zes nieuwe cursussen beeldende kunst bij It Toanhûs in Joure en Lemmer is gestart. De eerste cursussen voor volwassenen starten eind januari, waaronder tekenen/schilderen, keramiek en portret schilderen.

Portret schilderen wordt gegeven door Esther Eggink. Esther is een ervaren kunstenares gespecialiseerd in portret schilderen. Eerder heeft zij meegedaan aan het programma Sterren op het Doek waar zij Clairy Polak mocht schilderen. Op de vraag wat kenmerkend is aan haar lessen, antwoord Esther: ‘Loslaten, de tijd vergeten en beginnen! De techniek dient zich gaande weg aan als je vertrouwen hebt in het proces.’

Jongeren
Naast het aanbod voor volwassenen is er ook een cursus speciaal voor de doelgroep jongeren, tussen de 12 en 18 jaar. Zij kunnen zich inschrijven voor de cursus tekenen en schilderen. En na de voorjaarsvakantie beginnen de Junioracademie cursussen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Junioracademie Keramiek is een veelzijdige cursus, waarbij het kind op een ontdekkingstocht gaat in de wereld van klei. ,,Bijvoorbeeld door het maken van een fantasievol dier uit een boek of game, een eigen mok of feestschaal, alles kan!’’, aldus Martsen van der Bij.

Dorien Janssen is één van de docenten die de cursus Junioracademie tekenen en schilderen geeft. ,,Het is een ontspannen les waar iedereen op eigen niveau een kunstwerk maakt. Even geen competitie maar het gevoel hebben dat je alles op papier mag uitdrukken.’’ Dat vertelt Dorien over de reden waarom kinderen mee doen met de cursus Junioracademie tekenen en schilderen.

Vakdocenten Esther, Dorien, Aafje en Rosa hebben naast een gedegen opleiding ruime ervaring om cursisten de technieken leren. ,,Heerlijk; als een cursist ontdekt dat alles mag in de kunst’’ antwoordt docent Aafje op de vraag wat het zo leuk maakt om les te geven.

Meer informatie over de Beeldende kunst cursussen is te vinden op www.toanhus.nl. Uiteraard wordt er tijdens de cursussen rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen.