Sport documentaire ‘The Successor’ geselecteerd voor Filmfestival in Milaan

Foto aangeleverd

SNEEK- Richard Westerink (43) uit Apeldoorn is de meest succesvolle dravertrainer uit Nederland. Hij is gevestigd in Frankrijk – het grootste drafsport land ter wereld – en maakt daar furore met de 8-jarige Etonnant. Met de hengst wist Westerink nu al meer dan 2 miljoen euro aan prijzengeld te winnen.

Thom Verheul, film- en documentairemaker die meerdere internationale prijzen won, volgde Richard Westerink en zijn superpaard Etonnant ruim een jaar op de voet.

Hij kreeg daarmee een uniek beeld van de internationale drafsportwereld. Richard Westerink reist de hele wereld over om met zijn superpaard Etonnant in de meest prestigieuze koersen aan de start te komen. Er staan miljoenen op het spel en Westerink en Etonnant beleven alle hoogte- en dieptepunten op en buiten de baan. De internationale rollercoaster waarin Westerink zich bevindt, leidde Verheul uiteindelijk via Parijs naar Stockholm. Daar wachtte in mei het Wereldkampioenschap sprint (Elitloppet). Etonnant stond in Zweden voor de onmogelijke opgave om in de voetsporen van zijn illustere vader (Timoko) te treden waarmee Westerink de wereldtitel in het verleden al tweemaal won.

Internationale aandacht voor ‘The Successor’ in Milaan

De documentaire die ruim een uur duurt is nu geselecteerd voor het 40th Milano International FICTS fest in de categorie Sport Movies & TV 2022, Great Champions. Het is de finale van 20 festivals over de gehele wereld van de “World FICTS Challenge” World Championship of Television.  De selectie is een fantastische bevestiging voor het werk van Verheul en zijn filmteam. Het festival wordt van 9 tot 13 november georganiseerd en is onderdeel van de Féderation Internationale Cinema Television Sportifs. De film draait zaterdag 12 november om 12.30 uur in zaal Trafalgar van het Hotel Admiral in Milaan.

Initiatief

ZEturf, de internationale kansspelorganisatie, en TROTR Media uit Joure, maakten de documentaire financieel mogelijk samen met Olgers en Verheul films, die de film geheel naar eigen inzicht kon maken. Managing director Paul Klomp van ZEturf is erg content met de selectie van ‘The Successor’ voor het filmfestival in Milaan: “Richard Westerink is een echte ambassadeur voor de internationale drafsport. De documentaire geeft een uniek beeld van het koersleven en wat er allemaal bij komt kijken om in de top te kunnen presteren. Met het podium van het Milano International FICTS fest kan de sport een breder en groter publiek bereiken.”