SKS skûtsjespektakel op 11 augustus in Elahuizen

Skûtsjesilen op vrijdag 11 augstus bij Elahuizen Foto Gewoan Dwaan - Douwe Bijlsma

ELAHUIZEN - Het traditionele SKS skûtsjesilen in Fryslân vindt dit jaar plaats van zaterdag 5 augustus tot en met vrijdag 18 augustus. In die periode zullen de 14 skûtsjes van de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen strijden om het felbegeerde kampioenschap. Op vrijdag 11 augustus is Elahuizen aan de Fluessen het toneel van dit spektakel.

De voorbereidingen voor dit evenement zijn al in volle gang in Elahuizen ,,en het belooft wederom een groots feest te worden, zowel op het water als aan de wal. Vanaf onze gemakkelijk bereikbare feestlocatie genieten toeschouwers van een prachtig uitzicht op de strijdende skûtsjes. 's Ochtends kan men aanwezig zijn bij het palaver en de bemanning en schippers ontmoeten tijdens hun voorbereidingen'', zo laat de organiserende commissie weten.

's Middags op de wal heeft het publiek goed zicht op de wedstrijden en zorgt de omroeper ervoor dat men op de hoogte blijft van de stand van de wedstrijd. 's Avonds is er tot 21.00 uur volop gelegenheid om na te praten, te genieten van live muziek en worden de prijzen uitgereikt.

De commissie: ,,In Elahuizen kunt u het SKS Skûtsjesilen dus echt beleven en van dichtbij meemaken, van het palaver tot aan de prijsuitreiking. Onder het genot van een drankje en een hapje kunt u ervaren wat de schippers beleven.''