Schenking prachtige voorwerpen familie Steenstra voor Museum Lemmer

Foto Museum Lemmer

LEMMER - De vrijwilligers van Museum Lemmer waren zaterdag weer actief in de oudheidkamer toen ze bezoek kregen van de gebroeders De Jong.  Zij  zijn familie van de familie Cornelis Steenstra. De familie Steenstra is een bekende Lemster familie.

Cornelis Steenstra was pottenbakker waarvan de aardewerk fabriek, met de naam "de Goede verwachting",  gevestigd was aan het Turfland. In die pottenbakkerij werden verschillende  producten gemaakt. Ondermeer  waren zij de makers van het Lemster kerfsnede aardewerk. Aardewerk dat zich laat kenmerken door de fijne gekerfde uitvoering.

De gebroeders de Jong hebben aan het museum enkele prachtige voorwerpen van de hand van deze Cornelis Steenstra  geschonken. Door de schenking kan aan de verzameling een bord, compleet stoofje en een hond toegevoegd worden.

De ontmoeting werd afgesloten met een rondleiding door het museum.

Vrijwilligers gezocht
Het museum is elke dinsdag, woensdag en vrijdagmiddag open tussen 13:00 uur en 17:00 uur. De vrijwilligers vertellen graag meer over het museum. ,,Als u bij het lezen van dit artikel denkt, ik zou ook wel iets willen doen voor of in het museum van Lemmer geef dat dan aan bij een bezoek’’, laat het museum weten.  Een mail sturen naar info@lemstermuseum.nl kan ook. ,,We gaan dan graag in gesprek. Want u zult begrijpen dat ook het museum van Lemmer niet zonder vrijwilligers kan.’’