Pianist Johan Bijhold speelt met collega's in Haskerhorne

HASKERHORNE - Op zondag 4 oktober geeft pianist Johan Bijhold een concert in de N.H. kerk in Haskerhorne. Hij speelt samen met het Gaudi Strijkkwartet.

Het kwartet bestaat uit Inge Jongerman (viool), Anita Jongerman (viool), Celia Hernandez (altviool) en Margrita Rondeel (cello).Samen met Bijholt voeren zij het pianokwintet in F klein, Opus 34 van Johannes Brahms uit.

,,Het idee om deze concerten te organiseren, kwam naar aanleiding van een koffieconcert dat ik gaf op 23 juli j.l. in Huize Voormeer te Heerenveen. Toen viel het me op dat veel mensen al blij waren dat er sowieso een concert was in deze tijd van corona. En iemand van de bezoekers vroeg mij of ik niet elke maand een concert kon geven'', vertelt Bijhold.

Het leek de musicus eerst wel wat veel van het goede, maar hij vond het wel een goed idee. ,,Toen ik er verder over nadacht kwam ik tot de slotsom dat dit wel degelijk mogelijk is. Dus, heb ik een aantal concerten georganiseerd, waarin naast mij, een aantal anderen mee zullen werken.'' De reeks van optredens vindt plaats tot en met april volgend jaar.

De programma’s zijn zeer divers en worden in Heerenveen en Haskerhorne uitgevoerd. Mocht er eventueel ‘te veel belangstelling’ zijn, dan kunnen de concerten later op de middag om 15.30 uur herhaald worden.

Het concert aan de Haulsterweg 1 begint zondag 4 oktober om 12.30 uur. De toegang is 15 euro. Reserveren via kajaneelis@gmail.com


Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda De Fryske Marren

Wees loyaal – aan onze vrienden