'Pake en beppe' online in meivakantie Museum Joure

Foto Museum Joure

JOURE - Ondanks de lockdown hoef je je deze meivakantie niet te vervelen. Want deze vakantie is de week van 'Help pake & beppe de vakantie door…' Het thema is deze keer ‘Wat een tijd!’

Museum Joure heeft tijdens deze week iedere dag een bijzondere activiteit, met een kort filmpje van de educatoren over een bijzonder object in het museum en daarna een superleuke doe-opdracht. Simpelweg het voorbeeld namaken, dat is niet de bedoeling. De medewerkers zien graag wat voor creatieve oplossingen er worden verzonnen.

Lockdown? Museum Joure maakt er wat van!
Van maandag 3 tot en met zaterdag 8 mei verschijnt iedere dag zo rond een uur of 10 een filmpje van Tea en Fenna op de socials en website van het museum. Steeds laten ze een bijzonder object zien uit de collectie, met natuurlijk het verhaal erachter. Daarna gaan de deelnemers zelf lekker aan de slag met de opdracht van de dag.

Het programma
• Ma 3 mei: Thema Friese klokken, wat zijn dat en hoe bewegen ze eigenlijk? Opdracht van de dag: Maak je eigen klok
• Di 4 mei: Thema Koffie en thee in oorlogstijd, wat dronken mensen toen? Opdracht van de dag: Maak je eigen (herdenkings)vlinders of -bloemen van koffiefilters (i.v.m. Dodenherdenking).
• Wo 5 mei: Thema Van koffiebes tot een kopje koffie Opdracht van de dag: Schilderen met koffie
• Do 6 mei: Thema Servies vroeger en nu Opdracht van de dag: Maak je eigen servies van zoutdeeg
• Vr 7 mei: Thema Romeinse klokcijfers Opdracht van de dag: Teken je eigen mooie Romeinse cijfers
• Za 8 mei: Thema De lekkerste thee (voor je moeder) Opdracht van de dag: Maak een theezakje met een boodschap voor je moeder (i.v.m) Moederdag op zondag 9 mei)

Museum Joure is te volgen via www.facebook.com/MuseumJoure of op www.instagram.com/museum_joure Daar komen alle thema’s en doe-opdrachten vanzelf voorbij.